Китайският премиер призова за по-задълбочено икономическо сътрудничество в началото на събитие,

...
Китайският премиер призова за по-задълбочено икономическо сътрудничество в началото на събитие,
Коментари Харесай

Бизнесът с Китай във фокуса на лидерската среща на „Летния Давос“

Китайският министър председател прикани за по-задълбочено икономическо съдействие при започване на събитие, проведено от Световния стопански конгрес. Срещата на световните водачи е с фокус върху Пекин. Ли Цян употребява момента, с цел да насочи рецензии към Запада за икономическите връзки с Китай.

Опитите за политизиране на стопанските системи разделят света според китайския министър председател, който откри годишната среща на световните водачи, позната като " Летния Давос ". Ли Цян подлага на критика тактиката на Европа и Съединени американски щати за икономическите връзки с Пекин и прикани за поддръжка на глобализацията.

 
Днес някои хора на Запад популяризират концепцията за така наречен по-малко доверие и понижаване на риска по отношение на Китай. Вярвам, че до известна степен тези изказвания са неверни.
Ли Цян, министър председател на Китай

Годишната среща в китайския град Тиендзин е проведена от Световния икономически конгрес и се концентрира върху мястото на Китай на световната сцена. В началото на събитието министър председателят добави, че Пекин ще реализира заложената цел за годишния напредък на стопанската система.

 
Тенденцията на икономическо възобновяване на Китай е много явна. Вече обявихме ритъм на стопански напредък от 4,5% през първото тримесечие, чака се второто тримесечие да бъде по-добро. Очакваме да реализираме темпа на стопански напредък от към 5%, заложен при започване на годината.
Ли Цян, министър председател на Китай

Междувременно рейтинговата организация S&P (Standard & Poor`s) намали прогнозите си за растежа на стопанската система на Китай тази година. Като съществена причина за това беше посочено бавното възобновяване на страната от Коронавирус пандемията. От организацията показват, че азиатската страна ще се стабилизира с неравномерни темпове. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР